Attributen in Magento 2 - FireMultimedia

Attributen in Magento 2

Wat is een attribuut?

Een attribuut bevat informatie van een product zoals naam, artikelnummer, maat en kleur. Attributen kunnen gebruikt worden om op een geordende manier informatie te tonen in de webshop, gelaagde navigatie en zoekfunctie. Veel attributen zijn standaard aanwezig maar je kunt ook zelf attributen toevoegen.

 

Een attribuut toevoegen

Als voorbeeld gaan we nu het attribuut ‘Kleur’ toevoegen met de opties rood, groen en geel.

 1. Ga naar ‘Winkels’ > ‘Attributen’ > ‘Product’.
 2. Klik rechtsboven op de button ‘Voeg nieuw attribuut toe’.
 3. Vul de velden onder ‘Attribuuteigenschappen’ op het eerste tabblad ‘Kenmerken’ in.
  Standaard Label: De naam van het attribuut zoals kleur, maat en serie. In dit voorbeeld dus kleur.
  Catalogus invoertype voor winkeleigenaar:De manier waarop het attribuut ingegeven moet worden in de backend. In ons voorbeeld kiezen we voor dropdown zodat je de kleur niet hoeft in te typen maar kan kiezen. Niet alle typen kunnen gebruikt worden voor gelaagde navigatie.
  Waarden vereist: Moet de waarde verplicht ingevuld worden of mag deze leeg blijven. Voor ons voorbeeld kiezen we voor nee zodat je niet verplicht bent om bij het toevoegen van een nieuw product altijd een kleur te kiezen.
 4. Als je bij ‘Catalogus invoertype voor winkeleigenaar’ gekozen hebt voor ‘Dropdown’ verschijnt er een extra kopje ‘Beheer opties’. Vul hier de beschikbare opties in. In dit voorbeeld dus rood, groen en geel. Vink ‘Is standaard’ aan als je een optie standaard geselecteerd wilt hebben bij het toevoegen van een nieuw product.
 5. Klik op de button ‘Attribuut opslaan’. Het attribuut is nu toegevoegd maar is pas te gebruiken nadat deze is toegevoegd aan een attributenset.

Een attributenset toevoegen

Een attributenset is een verzameling van attributen. Bijvoorbeeld een set voor schoenen bevat de attributen maat en kleur. U kiest een attributenset bij het aanmaken van een product, standaard is dit ‘Default’.

Toevoegen van een attributenset

 1. Ga naar ‘Winkels’ > ‘Attributen’ > ‘Attributenset’.
 2. Klik rechtsboven op de button ‘Attribuutset’ toevoegen.
 3. Vul een naam in voor de attributenset en kies bij ‘Gebaseerd op’ een bestaande attributenset waarvan u de instellingen wilt kopiëren als basis. Standaard is dit ‘Default’.
 4. Klik op ‘Opslaan’.
 5. In de linker kolom staan alle toegewezen attributen onderverdeeld in de tabbladen die ook zichtbaar zijn bij het toevoegen en bewerken van een product. In de rechter kolom staan alle niet toegewezen attributen. Sleep een attribuut van de rechter naar de linkerkolom om deze te voegen.
 6. Klik op de button ‘Opslaan’.

Gerelateerde items