Hoe werkt cache management in Magento 2? - FireMultimedia

Hoe werkt cache management in Magento 2?

Cache management in Magento is een makkelijker manier om de performance van je webshop te verbeteren. Het inschakelen van alle standaard cachings mogelijkheden op deze pagina is de eerste stap in het verbeteren van de snelheid. Wanneer de cache vernieuwd moet worden dan krijg je hierover een melding bovenaan de Magento backend.

Bij het doorvoeren van een wijziging aan een pagina kan het voorkomen dat een wijziging niet meteen zichtbaar is. Dit komt omdat een oudere versie van de pagina in de cache is opgenomen. In sommige gevallen weet Magento welke pagina’s uit de cache verwijderd moeten worden na het doorvoeren van een wijziging via de backend. Soms moet je zelf de cache legen om de wijziging direct zichtbaar te maken of wachten totdat deze automatisch word verwijderd.

Zo vernieuw je een specifieke cache type

  1. Ga naar systeem > cache beheer of klik in de melding bovenaan de Magento backend indien aanwezig.
  2. Vink de cache die je wilt vernieuwen aan.
  3. Kies bij acties bovenaan de tabel voor Vernieuwen en klik op de button Bevestig.

Zo vernieuw je alle cache typen

  1. Ga naar systeem > cache beheer of klik in de melding bovenaan de Magento backend indien aanwezig.
  2. Vink alle cache typen aan door op Alles selecteren te klikken in de eerste rij van de tabel.
  3. Kies bij acties bovenaan de tabel voor Vernieuwen en klik op de button Bevestig.

De belangrijkste cache typen uitgelegd

Configuratie

Magento verzamelt de configuratie van alle modules, voegt deze samen en slaat de uitkomst hiervan op in de cache. Deze cache bevat ook winkel specifieke instellingen die opgeslagen zijn in de bestanden en database. Leeg deze cache na het aanpassen van configuratiebestanden.

Layout

Compiled pagina layouts.

Block HTML output

HTML pagina fragmenten per blok. Leeg deze cache na het aanpassen van de view laag.

Page cache

Gegenereerde HTML paginas. In de meeste gevallen vernieuwd Magento deze cache automatisch. Leeg deze cache na elke aanpassing die de HTML output beïnvloed.

Translations

Samengevoegde vertalingen van alle modules.

De belangrijkste buttons uitgelegd

Leeg Cachegeheugen

Verwijderd alle items in de standaard Magento cache.

Leeg Catalogus Afbeeldingen Cache

Verwijderd alle afbeeldingen die automatisch zijn gegenereerd op basis van de originele afbeelding. De automatisch gegenereerde afbeeldingen zijn opgeslagen in diverse bestandsformaten en indien ingesteld voorzien van het watermerk. In principe is het niet nodig om deze cache te legen.

Leeg JavaScript/CSS Cache

Verwijderd alle samengevoegde JavaScript en CSS bestanden die in de cache staan. Als wijzigingen in de CSS en Javascript niet zichtbaar worden leeg dan deze cache. In principe is deze button alleen voor developers.

Leeg Statische bestanden Cache

Verwijderd alle pre-processed view bestanden en statische bestanden. Ook deze button is in principe alleen benodigd voor developers.

Gerelateerde items