Categorieën beheren in Shopware 6 - FireMultimedia

Categorieën beheren in Shopware 6

Over categorieën in Shopware 6

bij Shopware 6 gebruik je categorieën voor meer dan alleen categorieën met producten. je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken voor de klantenservice pagina’s.

Een categorie toevoegen

Een categorie toevoegen werkt als volgt:

  1. Ga naar Catalogi > Categorieën.
  2. Je Krijgt nu in de linkerkolom alle reeds aanwezige categorieën te zien. Bepaal op welke positie je de categorie wilt toevoegen. Dit kan een hoofdcategorie zijn of een subcategorie. Als je een nieuwe subcategorie wilt toevoegen klik dan op de drie puntjes van de hoofdcategorie waaronder je de subcategorie wilt toevoegen. Wil je een categorie op hetzelfde niveau toevoegen klik dan op de drie puntjes bij de categorie erboven of eronder. Stel je wilt een nieuwe hoofdcategorie “Broeken” toevoegen na “bovenkleding”, klik dan op de drie puntjes achter “Bovenkleding” en kies voor “Nieuwe categorie erna”.
  3. Vul de naam van de categorie in en klik op enter of druk op het vinkje. De nieuwe categorie is nu aangemaakt, maar nog niet zichtbaar aan de voorkant van de webshop.
  4. Klik op de naam van de nieuwe categorie om de instelling van de categorie aan te passen. Schakel “categorie is actief” in als je de nieuwe categorie zichtbaar wilt maken aan de voorkant van de webshop.

Categorieboom aanpassen

Het is mogelijk om de positie van een categorie aan te passen. Je kunt op deze manier ook van een hoofdcategorie een subcategorie maken. Dit werkt als volgt:

  1. Ga naar Catalogi > Categorieën.
  2. Je krijgt nu in de linkerkolom alle reeds aanwezige categorieën te zien. Versleep hier de categorie naar de gewenste positie.

Producten toevoegen aan een categorie

Een product kan in één of meerdere categorieën geplaatst worden. Je kunt een product op twee manieren in een categorie plaatsen:

  1. Tijdens het toevoegen of aanpassen van een product kun je het product aan één of meerdere categorieën toekennen.
  2. Tijdens het toevoegen of aanpassen van een categorie kun je één of meerdere producten aan deze categorie toekennen.

Gerelateerde items