SpamAssassin spamfilter instellen - FireMultimedia

SpamAssassin spamfilter instellen

De SpamAssassin spamfilter biedt basis filtering voor spam. Als je shared hosting, reseller hosting of een managed virtuele server met DirectAdmin afneemt dan kun je gratis gebruik maken van de SpamAssassin spamfilter. De SpamAssassin spamfilter kan alleen gebruikt worden als je reguliere e-mailaccounts via ons gebruikt. Maak je bijvoorbeeld nog gebruik van hosted exchange, Office365 of Google Workspace dan heb je SpamAssassin niet nodig.

Benodigdheden

Instructie voor SpamAssassin spamfilter

  1. Ga naar de login pagina van DirectAdmin.
  2. Indien je meerdere websites in jouw hostingpakket hebt kies je nu één van de domeinnamen. Het maakt niet uit welke domeinnaam je kiest. Je stelt SpamAssassin in voor alle e-mailaccounts in jouw hostingpakket.
  3. Klik onder E-mail management op SpamAssassin setup.
  4. Wijzig “Where do you want the spam to go?” naar “Send the spam to the email” om spam mails te verplaatsen naar de spam map.
  5. Stel onder “What score threshold do you wish to use?” in hoe streng je de spamfilter wilt hebben. Hoe lager de score hoe strenger de spamfilter. Standaard gebruiken we een waarde van 5.
  6. Klik op “save” om de instelling op te slaan.

Maak je in jouw e-mailcliënt gebruik van IMAP of onze webmail dan kun je de spam mail inzien in de spam map. Maak je gebruik van POP3 dan is dit niet mogelijk.

Aanvullende mogelijkheden

Whitelist

Je kunt e-mailaccounts op de whitelist zetten zodat ze ongeacht de spamscore altijd in de inbox terecht komen. Vuk het e-mailadres dat je op de whitelist wilt zetten in onder “Email allow”.

Blacklist

Je kunt de e-mailadressen ook op de blacklist zetten. Dan worden e-mails afkomstig van het ingevulde e-mailadres of domein altijd als spam aangemerkt. Vul hiervoor het e-mailadres of domeinnaam in onder  “Email blacklist“.

SpamExperts 

Niet tevreden over de SpamAssassin spamfilter? SpamAssassin is een basis spamfilter. Wil je een optimale beveiliging overweeg dan SpamExperts.

Gerelateerde items