Hosted Exchange account instellen in Office Outlook 2016 - FireMultimedia

Hosted Exchange account instellen in Office Outlook 2016

Deze handleiding helpt je bij het instellen van een Hosted Exchange account in Office Outlook 2016 op Windows. Hiervoor gaan we gebruik maken van autodiscover. Met autodiscover hoef je geen technische gegevens tijdens het instellen in te vullen.
Voordat je het account kunt instellen in Outlook moet deze al aangemaakt zijn. Let op dat een Hosted Exchange account anders is dan een reguliere IMAP / POP mailbox. De gegevens van een IMAP / POP mailbox kunnen niet gebruikt worden.

benodigdheden

 • Office Outlook 2016
 • Gebruikersnaam en wachtwoord van jouw e-mailaccount.

Instructie voor Office Outlook 2016

 1. Sluit Outlook 2016 af.
 2. Ga in Windows naar het configuratiescherm. Je kunt hier het makkelijkste komen door “Configuratiescherm” in de zoekbalk naast het startmenu in te typen en daarna “configuratiescherm” aan te klikken.
 3. Open “mail (Microsoft Outlook)”. Staat deze optie er niet bij wissel dan rechtsboven de weergave naar “grote pictogrammen” of “kleine pictogrammen”.
 4. klik op “profielen weergeven”.
 5. Klik op “toevoegen”.
 6. Vul een naam in en klik op “OK”
 7. Vul jouw naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op volgende.
 8. Er verschijnt nu een nieuw venster waarin je nogmaals je wachtwoord kunt invullen. Vul je wachtwoord in en vink “Mijn referenties onthouden” aan. Klik vervolgens op “OK”.
 9. Klik op “Voltooien”.
 10. Wil je tijdens het opstarten van Outlook niet kiezen tussen meerdere profielen? Vink dan “altijd dit profiel gebruiken” aan en klik dan op “OK”.
 11. Open outlook. Je bent nu klaar met instellen.

Wil je de mail liever door ons laten instellen? Dan doen we dit graag voor je. We kijken op afstand mee en stellen jouw mailprogramma naar wens in. Deze service bieden we alleen aan voor mailaccounts die je bij ons afneemt. Maak hiervoor een afspraak.

Gerelateerde items