E-mailaccount instellen op Android apparaat - FireMultimedia

E-mailaccount instellen op Android apparaat

Deze handleiding helpt je bij het instellen van een e-mailaccount op jouw Android apparaat. Voordat je een e-mailaccount kunt instellen op jouw apparaat moet je deze al aangemaakt hebben vanuit DirectAdmin. Als je hetzelfde e-mailadres al op een andere locatie gebruikt, bijvoorbeeld op je computer dan is die al aangemaakt en kan je verder gaan met deze handleiding.

Benodigdheden

• Een toestel met het Android besturingssysteem en de standaard mail app.
  • Gebruikersnaam en wachtwoord van je e-mailaccount.

Instructie voor Android

1.Open de standaard E-mail app op je Android tablet. Als je nog niet eerder een e-mailaccount hebt ingesteld krijg je onderstaand venster. Heb je al een account ingesteld druk dan rechtsboven op de drie grijze blokjes onder elkaar en kies voor instellingen en vervolgens account toevoegen.

2. Vul je e-mailadres en wachtwoord in. Druk nu op Handmatig instellen.

3. Kies voor IMAP als u de e-mail op meerdere apparaten wilt lezen of een back-up op de server wilt achterlaten. Kies anders voor POP3. FireMultimedia raadt het gebruik van IMAP aan.

4. wijzig de IMAP of POP-server naar mail.uweigendomeinnaam.nl. Druk daarna op Volgende.

5.Vul de gegevens als volgt in en druk daarna op Volgende.

• SMTP-server: mail.jouweigendomeinnaam.nl
  • Server voor inkomende e-mail: Hostnaam van de server zoals cl01.firemultimedia.eu
    Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Hostnaam van de server zoals cl01.firemultimedia.eu
  • Beveiligingstype: Geen
  • Poort: 587
  • Vink Aanmelden vereist aan.

6. Druk op Volgende.
7. Druk nogmaals op Volgende. Je e-mailaccount is nu ingesteld.

Gerelateerde items