E-mailaccount instellen op Android apparaat - FireMultimedia

E-mailaccount instellen op Android apparaat

Deze handleiding helpt je bij het instellen van een e-mailaccount op jouw Android apparaat. Voordat je een e-mailaccount kunt instellen op jouw apparaat moet je deze al aangemaakt hebben vanuit DirectAdmin. Als je hetzelfde e-mailadres al op een andere locatie gebruikt, bijvoorbeeld op je computer dan is die al aangemaakt en kan je verder gaan met deze handleiding.

Benodigdheden

  • Een toestel met het Android besturingssysteem en de standaard mail app.
  • Gebruikersnaam en wachtwoord van je e-mailaccount.

Instructie voor Android

1.Open de standaard E-mail app op je Android tablet. Als je nog niet eerder een e-mailaccount hebt ingesteld krijg je onderstaand venster. Heb je al een account ingesteld druk dan linksboven op het hamburger menutje en klik op het tandwiel icoontje bovenaan en klik vervolgens op account toevoegen.

2. Kies Overig. Vul je e-mail en wachtwoord in en klik vervolgens op Inloggen.

3. Kies voor IMAP als u de e-mail op meerdere apparaten wilt lezen of een back-up op de server wilt achterlaten. Kies anders voor POP3. FireMultimedia raadt het gebruik van IMAP aan.

4. Wijzig bij de inkomende en uitgaande servers de SMTP/IMAP server naar de hostnaam van de server waar uw website op staat. Dit kan bijvoorbeeld cl01.firemultimedia.eu zijn. Verander het beveiligingstype bij de inkomende en uitgaande servers naar Geen.


5. Druk daarna op Inloggen. Je e-mailaccount is nu ingesteld.

Gerelateerde items