E-mailaccount instellen in Office 365 Outlook - FireMultimedia

E-mailaccount instellen in Office 365 Outlook

Deze handleiding helpt je bij het instellen van een e-mailaccount in Office 365 Outlook. Voordat je een e-mailaccount kunt instellen op jouw apparaat moet je deze al aangemaakt hebben in DirectAdmin. Als je hetzelfde e-mailadres al op een andere locatie gebruikt, bijvoorbeeld op jouw computer dan is die al aangemaakt en kunt je verder gaan met deze handleiding.

Benodigdheden

• Office 365 Outlook
  • Gebruikersnaam en wachtwoord van uw e-mailaccount.

Instructie voor Office 365 Outlook

1. Klik op Bestand.

2. Klik op Account toevoegen.

3. Vul uw volledige e-mailadres in en klik op Geavanceerde opties en vink vervolgens Ik wil mijn account handmatig instellen aan.

5. Klik op POP of op IMAP.

Bij IMAP blijft er een kopie van de e-mails achter op de server zodat u deze ook op een ander apparaat kunt ophalen.

FireMultimedia raadt het gebruik van IMAP aan.

6. Vul het wachtwoord van het emailadres in en klik op Verbinding maken.

7. Klik op Gereed.

8. Klik op Bestand.

9. Klik op Accountinstellingen en klik dan op Serverinstellingen.

10. Vul bij Server de server in die je gekregen hebt (bijvoorbeeld cl04.firemultimedia.eu).

11. Klik op Uitgaande e-mail en vul bij Server de server in die je gekregen hebt (bijvoorbeeld cl04.firemultimedia.eu).

12. Vul bij Poort 587 in en kies bij Versleutelingsmethode de optie STARTTLS.

13. Vink het vakje Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist aan.

14. Kies de optie Dezelfde instellingen gebruiken als voor de server voor inkomende e-mail.

15. Klik op Volgende en klik vervolgens op Gereed.

Werkt jouw e-mailaccount niet? Controleer dan de meest voorkomende fouten:

• Bij Gebruikersnaam is alleen het gedeelte voor het apenstaartje ingevuld. Bij Gebruikersnaam moet het volledige e-mailadres ingevuld worden. Dus bijvoorbeeld info@firemultimedia.nl
  • Het wachtwoord is onjuist. Vul deze nogmaals in. Het wachtwoord is hoofdletter gevoelig. Twijfel je of het wachtwoord klopt? Test het dan bij de webmail. Ga naar jouwdomeinnaam.nl/webmail/ (bijv. https://www.firemultimedia.nl/webmail/). Vul hier het e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord. Kun je dan wel inloggen? Dan is het wachtwoord juist, en raden wij aan de handleiding nogmaals goed na te lopen of alle stappen goed voltooid zijn.

Gerelateerde items