E-mailaccount instellen in Mail op MacOS - FireMultimedia

E-mailaccount instellen in Mail op MacOS

Deze handleiding helpt je bij het instellen van een e-mailaccount in het programma Mail voor MacOS. Voordat je een e-mailaccount kunt instellen moet je deze al aangemaakt hebben vanuit DirectAdmin. Als je hetzelfde e-mailadres al op een andere locatie gebruikt, bijvoorbeeld op een andere computer, dan is die al aangemaakt en kan je verder gaan met deze handleiding.

Deze handleiding is gemaakt op MacOS Sierra 10.12.5. Maakt je gebruik van een andere versie dan wijkt deze handleiding mogelijk af.

Benodigdheden

 • Een Mac met het standaard e-mailprogramma Mail
 • Gebruikersnaam en wachtwoord van jouw e-mailaccount.

Instructie voor Mail

 1.  Open het programma Mail. Heb je Mail nog niet in gebruik dan verschijnt nu het eerste venster voor het instellen van het eerste een account. Maak je al gebruik van Mail ga dan naar Mail > Voorkeuren. Ga daarna naar het tabblad Accounts en klik linksonder in het venster op het plus-teken.
 2. Kies voor Andere Mail-account…
 3.  Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in. Klik daarna op Volgende.
 4. Kies voor IMAP.
 5. Vul bij Server inkomende email en Server uitgaande e-mail  het juiste email adress in. Klik daarna op Log in.
 6. Server voor inkomende e-mail: Hostnaam van de server zoals cl01.firemultimedia.eu
  Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Hostnaam van de server zoals cl01.firemultimedia.eu
 7. Klik op Gereed.
 8. Je e-mailaccount is nu ingesteld en klaar voor gebruik. Ervaar je nog problemen met het ophalen van de e-mail ga dan verder met de volgende stappen.
 9. Ga naar Mail > Voorkeuren en klik het betreffende account aan. Ga vervolgens naar het tabblad Serverinstellingen. Vink Beheer verbindingsinstellingen automatisch uit bij inkomende e-mail (IMAP) en uitgaande e-mail (SMTP). Schakel daarna Gebruik TLS/SSL uit.
 10. Klik op Bewaar.
  Heb je vragen of problemen met Mail? Ga naar Help in het programma Mail.

Wil je de mail liever door ons laten instellen? Dan doen we dit graag voor je. We kijken op afstand mee en stellen jouw mailprogramma naar wens in. Deze service bieden we alleen aan voor mailaccounts die je bij ons afneemt. Maak hiervoor een afspraak.

Gerelateerde items