Zet jouw bezoekers om naar leads met Leadinfo - FireMultimedia
Zet jouw potentiële klanten om in leads met Leadinfo

Zet jouw bezoekers om in leads; Leadinfo uitgelicht

Leads zijn voor elk bedrijf natuurlijk super belangrijk. Het is een essentiële stap naar betalende klanten. Helaas is het genereren van deze leads niet altijd even makkelijk. Gelukkig is er een super handige tool die je hierbij kan helpen: Leadinfo. Hoe deze tool werkt, en wat je er precies mee kan doen, lees je hieronder.

Wat is Leadinfo?

LeadInfo is een Rotterdamse startup. Ze hebben software ontwikkeld die je websitebezoekers analyseert en bedrijven herkent. Vervolgens laat het alle openbare bedrijfsgegevens van deze bedrijven zien in een compleet overzicht. Het dashboard is door accountmanagers en marketeers gemakkelijk te bedienen, zo kunnen leads veel beter worden opgevolgd.

“Wij zijn er voor zakelijke dienstverleners die niet goed in beeld hebben wie er nu eigenlijk op de website komt. Daardoor worden leads niet opgevolgd en gaat kostbare omzet verloren”, vertelt oprichter Han Kleppe. “Door één keer een trackingcode op de website te plaatsen herkent onze tool realtime welke bedrijven je website bezoeken en welke pagina’s worden bekeken. Wij vullen die data direct aan met gegevens van onder meer de Kamer van Koophandel, LinkedIn en desgewenst informatie over kredietwaardigheid.”

Wat zijn de voordelen?

  • Uitgebreid bedrijfsprofiel van zakelijke bezoekers; Branchecode, BTW nummer, postcode, provincie, aantal medewerkers, KvK nummer en nog veel meer.
  • Toegang tot alle data; mogelijkheid tot exporteren voor gebruik in online en offline campagnes.
  • Rapportages; alle belangrijke informatie in één oogopslag.
  • Bekijk bezoekers realtime.

Hoe zit het met AVG/GDPR?

Zoals eerder vermeldt gebruikt LeadInfo het IP-adres van een bezoeker om hiermee openbare informatie te achterhalen. Dit IP-adres wordt onder de AVG gezien als een persoonsgegeven, en mag dus zonder toestemming gebruikt worden als er een duidelijk belang dient en er rekening wordt gehouden met de privacy.

Marketing en analytics gelden als een legitiem belang, overigens worden de IP-adressen ook niet bewaard.  Kortom, het gebruik van LeadInfo is niet is strijd met de AVG of GDPR wet.

Ook al heb je geen toestemming nodig, het is wel noodzakelijk dat je duidelijk maakt wat er met persoonlijke informatie gebeurd. Dit moet in de vorm van een privacy verklaring of statement, uitleg in de algemene voorwaarden of een disclaimer is niet voldoende. De tekst mag je echter wel zelf formuleren.

Wil je het eens proberen?

Om te beginnen mag je Leadinfo 14 dagen gratis uitproberen. Daarna besluit je of je ermee door wilt gaan. Wat het daarna kost is afhankelijk van het aantal bedrijven dat je wilt herkennen. Wil je Leadinfo 14 dagen gratis proberen? Neem dan even contact met ons op. Wij maken dan kosteloos een account voor je aan!

leadinfo

Gerelateerde items