Veiligheidscheck website en webshop - FireMultimedia
Security check website en webshop

Veiligheidscheck website en webshop

Het gebeurd regelmatig dat we een nieuwsbericht tegenkomen over gehackte bedrijven waarbij data is doorverkocht. Ontzettend zuur als je hard aan je website of webshop gewerkt hebt. Het kost vaak bakken met geld wanneer er iets mis gaat. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Kijkende naar de AVG wet heb je daarnaast de verplichting om zorgvuldig met gegevens om te gaan.

Een veiligheidslek is niet alleen vervelend voor jou als bedrijf, maar ook zeker voor je klanten. Zo kunnen betaalgegevens of andere gevoelige informatie in de handen van hackers belanden. Dat willen we natuurlijk niet!

Uitgelekte wachtwoorden

Een van de voornaamste redenen dat website’s gehackt worden is door uitgelekte wachtwoorden. Mensen gebruiken vaak voor verschillende websites en accounts hetzelfde wachtwoord. Wanneer ergens een lek ontstaat zullen hackers erachter proberen te komen of ze de wachtwoorden die ze in handen hebben gekregen ook op andere plekken kunnen gebruiken.

Wat kun je doen om dit tegen te gaan? Ga ten eerste zorgvuldig met wachtwoorden om. Stel bijvoorbeeld op elke website en applicatie waar je gebruik van maakt een sterk wachtwoorden in. Verwijder ook accounts die niet meer gebruikt worden of nodig zijn. Bewaar daarnaast je wachtwoorden op een veilige plek en niet in een onbeveiligd mapje op je computer of in je mailbox.

Onveilige websites

Het is erg belangrijk om je website of webshop goed up-to-date te houden. Door thema’s en plugins van je content management systeem (zoals WordPress) regelmatig up te daten voorkom je dat ze makkelijk te hacken zijn. Wanneer je dit niet doet geef je hackers eigenlijk een vrijbrief om gevoelige data of klantgegevens in handen te krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen

Uiteindelijk blijft voorkomen wat ons betreft beter dan genezen. Je bespaard jezelf een hoop kopzorgen en daarnaast wil je de veiligheid van gegevens die je jouw klanten belooft ook nakomen. Daarom kun je het beste een periodieke check uitvoeren zodat je zo min mogelijk risico loopt om gehackt te worden.

Kun jij een extra handje hulp gebruiken met je security check of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op en dan kijken we samen naar de beste manieren om jouw website of webshop veilig te maken!

Gerelateerde items