Tips voor een goede productomschrijving - FireMultimedia

Tips voor een goede productomschrijving

Eerlijke en volledige productomschrijvingen dragen bij aan een professionele uitstraling van jouw webshop en zorgen voor een betere conversie. Het schrijven van deze teksten vinden de meeste webshopeigenaren een lastige klus. In deze blog leggen we uit waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan deze omschrijving en geven we enkele tips om deze te verbeteren.

Een goede productomschrijving is net als een verkoper in een speciaalzaak met kennis van zaken; hij overtuigt je en neemt eventuele twijfels weg. Slaagt de verkoper er niet in om jou als klant te overtuigen, dan ga je niet tot aankoop over, oftewel de bezoeker plaatst geen bestelling en verlaat waarschijnlijk jouw webshop. Volledige productinformatie zorgt ook voor verlaging van het aantal retourneringen, doordat het product voldoet aan de verwachting van de klant.

Makkelijk leesbaar

De omschrijvingen dienen uiteraard in foutloos Nederlands te zijn geschreven. Niet alleen omdat het professioneler overkomt, maar ook omdat het prettiger leest. Maak gebruik van volledige zinnen die makkelijk leesbaar zijn.

Fout: shirt 95% katoen en 5% polyester blauw met lage v-hals. Print van olifant.

Goed: Het kobaltblauwe t-shirt is voorzien van een print met olifant en heeft een lage v-hals. Het is gemaakt van 95% katoen en 5% polyester en heeft een normale pasvorm.

Begrijpelijk voor iedereen

Een omschrijving moet begrijpelijk zijn voor alle potentiële klanten maar ook voldoende technische details voor een expert bevatten. Lukt het niet om een korte omschrijving te schrijven voor iedereen, begin dan met een makkelijke tekst en som later de technische details op.

Fout: Deze laptop is voorzien van een snelle Intel i3 processor geklokt op 2,9GHZ, heeft 3GB DDR3 en is hierdoor een echte krachtpatser. De 120GB SSD schrijf zorgt voor een snelle opslag.

Goed: De Xenova laptop beschikt over een snelle processor en 3GB werkgeheugen. Daarnaast zit in deze laptop een SSD schrijf die gemiddeld 8x sneller is dan een traditionele harde schrijf. Hierdoor hoef je bij dagelijkse taken nooit meer te wachten tot jouw computer klaar is.

Technische details
Processor: Intel i3-3220
Geheugen: 3GB DDR3
Opslag: Intel 530 120GB

Niet langer dan nodig

Alles wat niet strikt noodzakelijk is mag weggelaten worden in de omschrijving. Verwijder geen belangrijke informatie, maar schrijf zinnen zo dat deze niet langer zijn dan nodig. Bij te lange teksten geeft jouw bezoeker het al snel op met lezen.

Prettige structuur

Zorg voor een prettige structuur zodat jouw bezoeker de tekst kan scannen en direct vindt waar hij/zij naar op zoek is. Gebruik hiervoor alinea’s met koppen, opsommingen en tabellen. En zorg dat de koppen in de juiste volgorde gebruikt worden.

Denk aan SEO

Zorg dat jouw productomschrijvingen uniek zijn. Gebruik daarom niet zomaar de productomschrijvingen die je leverancier aanlevert en kopieer al helemaal niet van een concurrent. Hiermee voorkom je dat je door Google wordt bestraft voor duplicate content. Duplicate content is content dat op meerdere plaatsen op het internet verschijnt.

Gerelateerde items