Betaalmethoden webshop - FireMultimedia

Betaalmethoden webshop

Via een payment provider of jouw eigen bank kunnen vrijwel alle betaalmethoden naadloos geïntegreerd worden met jouw webshop. Welke betaalmethoden voor jouw webshop aan te raden zijn is afhankelijk van jouw producten en klanten. We adviseren je graag hierin. De meest populaire betaalmethoden welke geïntegreerd kunnen worden leggen we hier kort uit:

iDEAL

iDEAL is onmisbaar in elke webshop welke levert aan klanten in Nederland. Met iDEAL betalen jouw klanten makkelijk en veilig via hun eigen bankomgeving. iDEAL straat vertrouwen uit en beschikbaar via alle Nederlandse banken en daardoor onmisbaar. Ook voor jou is iDEAL de meest interessante betaalmethode door de lage transactiekosten en gegarandeerde betaling.

Bancontact

Bancontact is vergelijkbaar met iDEAL maar dan voor de Belgische markt. Deze betaalmethode is alleen beschikbaar voor België en kan gebruikt worden door iedereen die het Bancontact logo op zijn bankpas heeft staat. Klanten betalen via hun eigen bankomgeving. Lever jij aan klanten in België dan is Bancontact onmisbaar. De transactiekosten bestaan uit een vast bedrag en een percentage.

Overboeking

Laat jouw klanten betalen via een bankoverschrijving. Rechtstreeks op jouw bankrekening of op die van een paymentprovider. De paymentprovider geeft automatisch een seintje geeft zodra het geld binnen is zodat je weet wanneer de order uitgeleverd kan worden. Overboeking is onmisbaar voor elke website die levert aan zakelijke klanten maar ook aanbevolen voor particuliere klanten.

Creditcard

Creditcard betalingen accepteren is onmisbaar voor jouw webshop als u levert naar het buitenland en aanbevolen voor Nederland. Creditcard betalingen kunnen via een payment provider veilig verricht worden via het afrekentraject op jouw webshop. Zowel VISA, MasterCard, American Express, Postepay als Carte bleue accepteren is mogelijk.  VISA, MasterCard en American Express zijn de drie meest gebruikte creditcard partijen en opereren wereldwijd. Postepay is alleen beschikbaar in Italië en Carte bleue alleen in Frankrijk. De transactiekosten bestaan uit een vast bedrag en percentage.

Achteraf betalen

Laat jouw consumenten zorgeloos achteraf betalen. Het is goed voor de conversie en wettelijk verplicht om minimaal 50% van het aankoopbedrag achteraf te laten betalen als de consument dat wenst. In het verleden werd er vaak gekozen voor rembours (betalen aan de deur) om hieraan te voldoen maar er zijn voortaan handigere oplossingen. Je kunt het achteraf betalen zelf verzorgen maar ook uit handen geven aan bijvoorbeeld Afterpay of Billink. Uiteraard is ook bij deze betaalmethode een naadloze integratie met jouw webshop mogelijk.

Afterpay

Afterpay laat jouw klant makkelijk achteraf betalen en is de bekendste partij  onder Nederlandse consumenten. Meer dan 5000 webshops maken gebruik van Afterpay. Afterpay neemt het volledige betaalrisico over, jij krijgt dus gegarandeerd jouw geld. U spreekt met Afterpay af wat het maximale bedrag is dat klanten via deze betaalmethode mogen betalen. Je betaald een vast bedrag per transactie en een percentage over het orderbedrag aan Afterpay. Om gebruik te kunnen maken van Afterpay sluit je een contract af met Afterpay.

Billink

Ook Billink laat jouw klanten makkelijk achteraf betalen. Met Billink is het mogelijk om hogere bedragen toe te staan maar limiteert de garantie van uitbetaling tot € 500,-. Billink is ook inzetbaar voor B2B. Klant worden van Billink is makkelijk en snel geregeld.

PayPal

Laat klanten afrekenen met hun eigen PayPal account. PayPal is wereldwijd een populaire betaalmethode. Je ontvangt de betalingen via deze betaalmethode direct in jouw PayPal account. Het is mogelijk om PayPal rechtstreeks aan jouw webshop te koppelen of via een payment provider.

VVV Giftcard

De VVV Giftcard is een populaire Nederlandse cadeaubon die verkrijgbaar is bij meer dan 4000 verkooppunten. Maar 350 webshops accepteren de VVV Giftcard. De VVV Giftcard kan niet door alle webshops aangenomen worden, informeer daarom eerst of jouw webshop past binnen de branches. De VVV Giftcard is makkelijk te integreren in jouw webshop voor een volledig geautomatiseerde afhandeling van deze betaalmethode. Voor elke betaling met een VVV Giftcard betaal jij een vast bedrag en een percentage over het orderbedrag.

Overige betaalmethoden

Ook vele andere betaalmethode kunnen we voor jou beschikbaar maken op jouw webshop. Enkele mogelijkheden die we niet op deze pagina hebben toegelicht zijn:


Andere betaalmethoden via internetbankieren

  • Giropay
  • MyBank
  • Sofortbanking

Andere betaalmethoden voor achteraf betalen

  • Klarna
  • Focum achteraf betalen
  • Yehhpay
  • Capayable achteraf en gespreid betalen

Overige betaalmethoden

  • Mopay
  • Rembours
  • Op rekening