E-mailaccount instellen in Windows 8 mail

Deze handleiding helpt u bij het instellen van een e-mailaccount in het mail programma van Windows 8. Voordat u een e-mailaccount kunt instellen op uw apparaat moet u deze al aangemaakt hebben in DirectAdmin. Als u hetzelfde e-mailadres al op een andere locatie gebruikt, bijvoorbeeld op uw computer dan is die al aangemaakt en kunt u verder gaan met deze handleiding.

Benodigdheden

Instructie voor Windows 8 mail

Opmerking: De standaard mail app van Windows 8 biedt geen ondersteuning voor POP. Daarom kunt u alleen gebruik maken van IMAP.

1. Open de mail app.

2. Ga met uw muis naar de rechterbovenhoek en wacht totdat de rechter balk verschijnt. Klik in de rechter balk op Instellingen (settings)

Windows 8 mail

3. Ga vervolgens naar Accounts

Windows 8 mail

4. Kies nu voor Een account toevoegen (Add an account)

5. Kies nu voor Ander account (other account)

6. Kies voor IMAP en klik daarna op Verbinding maken (Connect)

Windows 8 mail

7. Laat de velden leeg en klik op Meer details weergeven (Show more details)

Windows 8 mail

8. Vul nu alle velden in:

8. Klik op Verbinding maken (Connect).

9. Ga nogmaals naar de rechterbovenhoek en klik op Instellingen.

10. Klik op Accounts.

11. Klik op het e-mailaccount dat u zojuist heeft ingesteld.

12. Stel onder Speciale mappen (Special folders) de bijbehorende mappen in.

13. Klik nu op het pijltje om de instellingen te sluiten. Uw e-mailaccount is nu ingesteld.

Raadpleeg de handleiding van Windows 8 voor meer informatie over het gebruik van de mail app.