E-mailaccount instellen in de Gmail app op Android

Deze handleiding helpt u bij het instellen van een e-mailaccount in de Gmail app op Android. Voordat u een e-mailaccount kunt instellen moet u deze al aangemaakt hebben vanuit DirectAdmin. Als u hetzelfde e-mailadres al op een andere locatie gebruikt, bijvoorbeeld op een computer, dan is die al aangemaakt en kunt u verder gaan met deze handleiding.

Benodigdheden

Instructie voor Gmail app op Android

1. Open de app Gmail op uw android toestel.
2. Heeft u nog geen enkel e-mailaccount ingesteld staan dan verschijnt nu de introductie. Kies in de introductie voor “Een e-mailadres toevoegen”. Heeft u al een e-mailaccount ingesteld staan klik dan linksboven om het menu te openen, klik op het pijltje naar beneden om de lijst met e-mailadressen te tonen en daarna “Account toevoegen”.

Handleiding Gmail Handleiding Gmail
3.Kies voor “Overig”.

Handleiding Gmail
4. Vul uw e-mailadres in en klik op “Handmatig instellen”. Klik daarna op "Volgende".

Handleiding Gmail
5. Kies voor “Persoonlijk (IMAP)” en klik op “Volgende”.

Handleiding Gmail
6. Vul uw wachtwoord in en klik op “Volgende”.
7. Wijzig de server naar “mail.uweigendomeinnaam.nl”, bijvoorbeeld mail.firemultimedia.eu en klik “Volgende”.

Handleiding Gmail
8. Wijzig de SMTP-server naar “mail.uweigendomeinnaam.nl”, bijvoorbeeld mail.firemultimedia.eu en klik “Volgende”.

Handleiding Gmail
9. Wijzig indien gewenst de instellingen en klik op “Volgende”.

Handleiding Gmail
10. Vul jouw naam in en klik op “Volgende”. Het e-mailaccount is nu ingesteld.

Handleiding Gmail

Raadpleeg de ondersteuning van Gmail voor meer informatie bij eventuele vragen of problemen.