Bestelling toevoegen via de backend in Magento 2

Als u voor een klant een bestelling wilt aanmaken kunt u dit makkelijker doen via de backend dan via de frontend. Via de backend is het mogelijk om een bestelling toe te voegen aan het account van de klant zonder dat u het wachtwoord van de klant nodig heeft. Het toevoegen van een bestelling via de backend werkt als volgt:

1. Ga naar ‘Verkopen’ > ‘Bestellingen’.
  2. Klik op de button ‘Nieuwe bestelling aanmaken’.
  3. Kies een klant of klik op de button ‘Nieuwe klant aanmaken’.
  4. Voeg producten toe aan de bestelling.
    1. Klik op de button ‘Add products’.
    2. Zoek de gewenste producten, vink deze aan onder ‘Selecteer’ en vul het gewenste aantal in onder ‘Aantal’.
    3. Klik op de button ‘Geselecteerde producten aan bestelling toevoegen’.

Magento 2 order toevoegen via backend

5. Vul alle gegevens van de klant in.
  6. Kies een verzendmethode door eerst op ‘Verzendmethodes en ‐ tarieven ophalen’ te klikken en daarna een keuze te maken uit de opties.
  7. Klik op de button ‘Bestelling inboeken’.

Gerelateerde items over magento 2