E-mailaccount instellen op Android apparaat

Deze handleiding helpt u bij het instellen van een e-mailaccount op uw Android apparaat. Voordat u een e-mailaccount kunt instellen op uw apparaat moet u deze al aangemaakt hebben vanuit DirectAdmin. Als u hetzelfde e-mailadres al op een andere locatie gebruikt, bijvoorbeeld op uw computer dan is die al aangemaakt en kunt u verder gaan met deze handleiding.

Benodigdheden

Instructie voor Android

1.Open de standaard E-mail app op uw Android tablet. Als u nog niet eerder een e-mailaccount hebt ingesteld krijgt u onderstaand venster. Heeft u al een account ingesteld druk dan rechtsboven op de drie grijze blokjes onder elkaar en kies voor instellingen en vervolgens account toevoegen.

2. Vul uw e-mailadres en wachtwoord in. Druk nu op Handmatig instellen.

3. Kies voor IMAP als u de e-mail op meerdere apparaten wilt lezen of een back-up op de server wilt achterlaten. Kies anders voor POP3. FireMultimedia raadt het gebruik van IMAP aan.

4. wijzig de IMAP of POP-server naar mail.uweigendomeinnaam.nl. Druk daarna op Volgende.

5.Vul de gegevens als volgt in en druk daarna op Volgende.

6. Druk op Volgende.

7. Druk nogmaals op Volgende. Uw e-mailaccount is nu ingesteld.